Jännitystä koko kauden

SM-senioreiden Synchro Tour koostuu kuudesta ja SM-junioreiden viidestä osakilpailusta.

“SynchroTour tuo uutta raikasta sisältöä kotimaan kilpailukauteen. Iltakilpailut antavat lisää esiintymismahdollisuuksia yleisön edessä. Uskomme, että uudet lyhyemmät kilpailutapahtumat arki-iltoina ovat myös yleisölle kiinnostavia.”

Lumineersin valmennustiimi Liisa Lakela, Henriikka Latva ja Jenni Rahko

Tarina & Tähdet

Tavoitteena on luoda muodostelmaluistelusta tarina, joka kantaa koko kauden. Tähtinä rohkeat ja vahvat luistelijaesikuvat, jotka ovat niittäneet menestystä arvokisoissa.

Ideana sarjan perustamiselle on ollut halu edistää muodostelmaluistelun kaupallisuutta, laajentaa lajin näkyvyyttä median eri kanavissa sekä lisätä lajin kiinnostavuutta. Tämän tavoitteen pohjalta perinteisen kilpailujärjestelmän rinnalle on kehitetty yhtenäinen sarja, jossa riittää jännitettävää läpi kauden, lisäksi on uusia lyhyempiä kilpailuja seurattavana. Sarjan näkyvyyden ja markkina-arvon parantamiseksi sarjalle on luotu yksi yhtenäinen ilme.

Mukaan on kutsuttu neljä SM-sarjan joukkuetta sekä kymmenen SM-juniorisarjan joukkuetta (10 parasta vuoden 2023 SM-tulosten perusteella). Kutsua voidaan täydentää tämän ulkopuolelta, mikäli kaikki kutsutut eivät ilmoittaudu osakilpailuun.

Kuka voittaa?

Sarjan voittaja ratkeaa SM-kilpailujen yhteydessä yhteispisteiden perusteella. Pisteissä eri kilpilut ovat eri arvoisia ja osakilpailujen sijoitukset määrittävät osakilpailusta saatavan pistemäärän.
Tarkoituksena on luoda yhteistyökumppanuuksia sarjalle ja näin kerryttää palkittaville joukkueille rahapalkintoja. Sarjan ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, vaan jakaa voitot sarjaan osallistuville joukkueille.